سخنگوی کمیسیون آموزش در مجلس با انتقاد از پیشنهاد ارجاع پرونده دانشجویان واحد بین‌الملل پیام‌نور به سران قوا، گفت: حل این موضوع کاملاً در سطح وزارت علوم ممکن است و نباید اجازه داد حقوق حدود چهار هزار دانشجو تضییع شود.

مجلس خواستار ورود مستقیم وزیر علوم به حل مسئله دانشجویان پیام‌نور شد/ دانشجویان مقصر نیستند، تخلف در واحدهای بین‌الملل محرز است/ برخی مدیران پیام‌نور و وزارت علوم در آستانه دریافت احکام سنگین

احسان عظیمی‌راد سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت در مورد آخرین اقدامات پیگیری‌شده درباره بلاتکلیفی دانشجویان واحد بین‌الملل پیام نور، گفت: در پی آخرین رایزنی با امین ناجی، رئیس دانشگاه پیام‌نور، مشخص شد مسئله در سه بخش قابل بررسی است؛ بر اساس توضیحات مسئولان دانشگاه، تخلفات در دو بخش رخ داده است؛ نخست در سطح واحدهای بین‌الملل که باید طبق مجوزهای قانونی ثبت‌نام دانشجویان را انجام می‌پذیرفت، اما این اقدام در بازه زمانی مقرر صورت نگرفته و تخلف محرز اعلام شده است؛ به گفته وی، برخی معاونان سابق وزارت علوم و تعدادی از مدیران مربوطه به هیأت‌های انتظامی معرفی شده‌اند و حتی احکام سنگینی از جمله اخراج برای برخی افراد در حال صدور است.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رئیس دانشگاه پیام‌نور بخشی از مشکل را مرتبط با دانشجویان دانست، افزود: دانشجویانی که در آن زمان به این شکل ثبت‌نام کردند، برخی از آنها شرایط لازم برای ثبت‌نام در واحد بین‌الملل را نداشته‌اند، اما با تمام این تفاسیر باید بپذیریم که این مشکل داوطلبان نبوده و واحد بین‌الملل باید شرایط را مدنظر قرار داده و آنها را می‌سنجید؛ با توجه به اینکه این نقص ناشی از قصور واحدهای دانشگاهی بوده و «دانشجویان مقصر نبوده‌اند»، مسئولان دانشگاه اعلام کرده‌اند که تلاش می‌شود تصمیمات نهایی به نفع دانشجویان باشد.

وی در ادامه تأکید کرد: طبق گزارشات رئیس دانشگاه پیام‌نور و تصمیمات اتخاذ شده در نشست فراکسیون دانشگاهیان، آموزش عالی و آینده‌پژوهی، پیشنهاد حل مسئله به واسطه سران سه قوا مطرح شده و وزیر علوم نیز با این مسئله موافق بوده است. به اعتقاد بنده، حل چنین مسئله‌ای نیازمند ارجاع به سران سه قوا ندارد و به‌راحتی با ورود شخص سیمایی‌صراف، وزیر علوم، قابل حل است. با صدور مجوز ادامه تحصیل این گروه از دانشجویان، موضوع ختم به خیر می‌شود و حتی اگر تخلفی صورت گرفته باشد، با یک جلسه و یک صورت‌جلسه می‌توان به آن هویت قانونی داد و فارغ‌التحصیلان نیز بعدها دچار مشکل نخواهند شد.

مشکل حدود چهار هزار دانشجوی واحد بین‌الملل در یک شورای تخصصی حل شود

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه کشور با مشکلات به‌مراتب بزرگ‌تری مواجه است و سران قوا باید برای آنها وقت بگذارند، یادآور شد: مشکل حدود چهار هزار دانشجوی واحد بین‌الملل در یک شورای تخصصی حل شود؛ بر همین اساس، چنین مسئله‌ای کاملاً در سطح وزارت علوم قابل رسیدگی است.

عملکرد دانشگاه پیام‌نور زیر سوال نبرید

وی در ادامه با اشاره به انتقادهای وارده بر عملکرد دانشگاه پیام‌نور، تصریح کرد: ناتوانی در تصمیم‌گیری درباره این موضوع به نوعی منجر می‌شود عملکرد پیام‌نور زیر سؤال برود و حتی این دانشگاه را یک دانشگاه مدرک‌گرا جلوه دهد. عملکرد ضعیف این دانشگاه باعث بروز انتقادهای متعدد شده است. اگر حل این مسئله به سران سه قوا کشیده شود، قطعاً اختیارات وزارتخانه و دانشگاه پیام‌نور زیر سؤال خواهد رفت و از این پس هر مسئله آموزشی به سران سه قوا ارجاع داده خواهد شد.

ارجاع پرونده دانشجویان پیام نور به سران قوا، نوعی شانه خالی‌کردن از مسئولیت است

وی با انتقاد از پیشنهاد مطرح‌شده مبنی بر ارجاع موضوع به جلسه سران قوا، گفت: این موضوع کاملاً روشن است؛ وقتی وزارت علوم و خود دانشگاه تأیید می‌کنند که دانشجویان مرتکب تخلف نشده‌اند، وزیر می‌تواند در جلسه شورای گسترش یا در سطح وزارتخانه، با یک مصوبه ساده ادامه تحصیل و صدور مدارک را قانونی کند. این مسئله به هیچ عنوان در حد سران قوا نیست. ارجاع این موضوع به سه قوه، نوعی شانه خالی‌کردن از مسئولیت است. اگر این روند ادامه یابد، بخش زیادی از اختیارات دانشگاه‌ها و وزارت علوم بی‌اثر خواهد شد.

مجلس خواستار ورود مستقیم وزیر علوم به حل مسئله دانشجویان پیام‌نور شد/ دانشجویان مقصر نیستند، تخلف در واحدهای بین‌الملل محرز است/ برخی مدیران پیام‌نور و وزارت علوم در آستانه دریافت احکام سنگین

این نماینده مردم در مجلس تأکید کرد: مجلس پیگیر است که وزیر علوم با تشکیل جلسه‌ای فوری، ضمن بررسی تخلفات مدیریتی، مانع تضییع حق دانشجویانی شود که بدون آگاهی از نقص روند اداری، ثبت‌نام کرده‌اند. امنیت تحصیلی این دانشجویان باید حفظ شود و مدرک آنان باید بدون خدشه صادر گردد.

عظیمی‌راد با بیان اینکه مشکل دانشجویان پیام‌نور به‌راحتی قابل حل است، خاطرنشان کرد: وزیر علوم می‌تواند با ورود مستقیم به این مسئله، مشکل چهار هزار دانشجوی پیام‌نور را به‌سادگی رفع کند. قطعاً پیگیری موضوع از وزارتخانه مربوطه ادامه خواهد یافت و نتیجه نهایی در روزهای آینده اطلاع‌رسانی خواهد شد./

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha